juldagen..

GOD JUL:)


nu på morgen har jag o Bettsy sett på film o druckigt te, mysigt.. vi såg

10 000 B.C

'





Originaltitel: 10,000 B.C.
Regissör: Roland Emmerich
Utgivningsår: 2008
Längd: 109 min
Betygsätt:    3

Om 10,000 BC:

Det fanns en tid då både djur och människa var otämjda och den väldiga mammuten vandrade över jorden. En tid då idéer och tro föddes och för evigt formade mänskligheten. Filmen berättar historien om en ung jägare som tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På sin resa upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas att försöka rädda en kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.



Jag tyckte den var hellt ok.. spänande o intressant med alla mamuttar och sabeltandade tigrar o så fick den me lite fin romantik. men aftonbladet säger så här... (ja o visst det som sägs om klimatet.. är ju sant.. men skit samma!)


Uråldrigt och segt

Steven Strait och Camilla Belle i tidstypiska frisyrer.
Steven Strait och Camilla Belle i tidstypiska frisyrer.
Foto: Sandrew metronome

till 10 000 BC

Årets första Hollywood-kalkon

Amerikansk action av Roland Emmerich, med Steven Strait, Camilla Belle m fl.

Så har årets första Hollywood-kalkon för sisådär drygt en halv miljard kronor landat? Även om den utspelas många, många tusen år tidigare, så har filmens intrig vissa likheter med ”Apocalypto”. Men pratar vi djungelaction, så saknar filmen allt det – tempo, nerv, spänning, bra skådisar – som Mel Gibsons film har. I Roland Emmerichs värld tycks alla tänkbara klimat finnas på en yta av Småland, ungefär, och där har varenda folkslag som finns samlats för att kämpa mot varandra, mammutar, sabeltandade tigrar och andra förhistoriska djur. OK effekter, mesig action.

Jan-Olov Andersson



Igår började vi se på JUMPER


Jumper

Index No.: 2377
Category:
:Action::Adventure::Sci-Fi::Thriller:
Language:

Running Time:
1 hr 28 mi
Release:
2008
Director:
Doug Liman
Cast:
Damir Andrei
Barbara Garrick
Tom Hulce
Samuel L. Jackson
Jesse James
Jamie Bell
Description:
David is a Jumper who can teleport himself anywhere in the world, which creates a fun and exciting life. But things turn deadly when David finds himself pursued by a secret organization sworn to kill Jumpers. Forming an uneasy alliance with another Jumper he becomes a player in a war that has been raging for thousands of years.


men jag orkade inte se klart den fö va så trött..hihi.. så det får bli ngn annan gång.



För övrigt har det varit en fin Jul och jag måste nog ha varit ganska snäll i år för fick massor av saker som stod på önskelistan från Tomten...


Fortsatt fin jul på er:) ihi

Nu ska jag snart iväg Me familjen på ngn JUL-lunch hos Danne o Sofia.. med massa roliga sälskapsspel, glögg o prat kan jag tänka mig ;)


puusss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0